Тъмния кристал: Ерата на съпротива

Тъмния кристал: Ерата на съпротива е достъпен на Netflix  от края на август, но за да изгледаш 10-те епизода по 50 минути и особено последният (за който на мен ми трябваха три пъти за него), трябва време. Доста хора казват, че сериала е детският вариант на "Игра на тронове". Вариант е, но не и детски. А участието на Натали Емануел (Мисандре), Лена Хедли (Серсей) и Натали Дормър (Марджори) подсилват ефекта. Макар, да няма характерната за "Троновете" голота, в "Ера на съпротивата" доста от героите умират трагично, плетът се доста интриги и странни съюзи.
Създаден от дъщерята на Джим Хенсън - Лиса, Тъмния кристал: Ерата на съпротива е предистория на Тъмният кристал от 1982 година. Разказва за събитията в които Гефлингите разбират що за Пазители са Скексисите и как използват кристала. В центъра на историята са трите гефлинги - Раян, Бреа и Дит, които по различен начин тръгват по пътя на истината, който ги събира, а главна цел им става да обединят останалите за да се противопоставят на Скексисите.
Скексисите също имат звездно озвучаване - Саймън Пег, Джеисън Айзък, Марк Хамил и Анди Самберг и наистина са гнусни, но сериала има време да внесе ясноти в историята на расите в Тра - светът на Тъмният кристал...
Рейтинг The Dark Crystal: Age of Resistance on IMDb
Създатели: Джефри Адис, Уил Матюс
Участват: Нийл Стеренбърг, Беки Хендерсън, Натали Емануел,
Джейсън Айзъкс, Виктор Йерид, Саймън Пег, Марк Хамил
Студио: Canadian Film or Video Production Tax Credit (CPTC), Netflix, The Jim Henson Company
Времетраене 60 минути
Официален сайт http://www.darkcrystal.com

Публикуване на коментар

0 Коментари