Rango

..."Събрахме се днес да почетем живота и ранната смърт на една легенда"... Така започва филма. Добро начало, нали?
Нека почна с едно недоумение, което буди българското представяне на филма. Поне за мен. Незнам има ли някакви критерии, кога един филм се дублира. Предполагам това засяга аудитория до към 8-9 до 10 годишни, които все още имат проблеми със субтитрите... Е да, ама филма е с гриф Препоръчителен Родителски контрол... И нормално, защото:
Започва как героя опипва безглав, еднорък и безкрак гол торс на Барби, продължава с разполовен на две броненосец, през целият филм някой го застрелват, дави се, смазват го разни неща, горят прилепи, разхождат се надарени жаби с древни професии, говори се за ..айна, пиене, пушене, убииства, трошене на кости... Оп... разказах целия филм. Дотук с детската невинност на този анимационен филм.
Nickelodeon са любими автори на филми, а този е един от най-детайлните и красиви като цветове и изпълнение. Каста също е добър - освен Деп, Нед Бити като кмета, Бил Най (Дейви Джоунс от Карибските пирати) като Гърмящата змия, Хари Дийн Стантън като Балтазар и онова "малко и сладко" момиченце от Little Miss Sunshine и Nim's Island Абигейл Бреслин като плашещата Пресила...
Така че, ако сте между 24 и 32 годишни, фенове сте на Star Wars, нямате си приятелка, съберете се с 3-4 приятели и гледайте филма два пъти. Веднъж заради сюжета и веднъж заради лафовете. Не забравяйте бирата и за нищо на света не обещавайте на дете да гледате филма с него, преди то да е прочело поне една книга на Карл Май, което обикновенно става след 13-14-тата година.
Ето и трейлъра на този прекрасно нарисуван уестърн:
И момчета, сериозно без български дублаж. Ама, сериозно...
Рейтинг  Rango
(2011) on IMDb
Режисьор: Гор Вербински
Участват: Джони Деп, Исла Фишър, Тимоти Олифант, Алфред Молина, Бил Найги
Студио: Paramount Pictures, Nickelodeon Movies, Blind Wink Productions
Времетраене 107 минути
Официален сайт Facebook

Публикуване на коментар

0 Коментари